Line-up

The Jazzisfaction Big Band heeft een klassieke bezetting:

4 trompetten: Luc Corten, Guy Verkoeyen, Geert Claes, Brecht Van Uytsel

4 trombones: Paul Schroyen, Glen Goovaerts, Gert Goossens, Timon Haerens

5 saxen: Gary Foets, Guido Roten,Bert Peeters, Leon Roden, Jos Nijns

gitaar: Daan Jacob

bas: Louis Claes

piano:  Eric Donvil

drums: Jan Roothooft

vocal: Els Artois

Conductor: Chris Vandeweyer

Chris Vandeweyer

Chris werd geboren op 9 maart 1964 in Diest, woont en groeide op in de deelgemeente Schaffen.

Na het behalen van het diploma middelbaar onderwijs startte Chris aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.
Daar behaalde hij de eerste prijzen Notenleer, transpositie en kamermuziek, een hoger diploma voor trompet en een pedagogisch getuigschrift voor koperblaasinstrumenten.
Tegelijkertijd volgde hij initiaties Jazz & Lichte Muziek bij Bert Joris, Tars Lootens, Erwin Vann en Richard Rousselet.
Als trompetist volgt Chris op dit moment nog de Licenties Jazz aan het Lemmensinstituut.  Hij volgde ondertussen workshops bij Ed Neumeister, Shanter Sardjoe, Palle Mikkelborg.
Hij is ook een graag geziene versterking bij verschillende dans- en begeleidingsorkesten.
Veel van zijn tijd steekt hij in zijn jazz trio, en de bluesband (Fred Klee Band - recentelijk nog een CD opgenomen en getourd in Frankrijk, Nederland, Duitsland & Zweden)
Ook nog een CD opname met 'The Holzbein Brothers" (Up & down again) en "Helmut Lotti" (Goes Classic II, Goes Classic III en Christmas album) - zowel als gitarist als trompetist.

Als gitarist speelde Chris vroeger nog in verschillende orkesten zoals 'Celebration' en 'The Golden Biz Band'. 
Vandaag nog steeds regelmatig actief als trompetist - Gitarist en/of bassist bij 'The Dennis Sweet Band" en "The Songfestival Compagnie"

Ook arrangeren zit hem in het bloed - zo schreef Chris arrangementen voor oa. Viola Wills, Lisa del Bo, Tess, Wendy Fierce, Vanessa Chinitor, Anneke Gronloh.
Hij leidt naast 2 bigbands in de academies van Diest en Tielt-Winge ook nog een jeugdensemble in zijn home-town Schaffen.
In die academies - Diest en Tienen dus - doceert Chris de Koperblazers alsook instrumentaal ensemble en zoals eerder vernoemde de bijhorende bigbands.

... en dan sinds eind 2017 is Chris ook actief als dirigent van de "Jazzisfaction Bigband - Artist in residence @ GC Den Egger".